Klubb Kaliber

clubs

Klubb Kaliber startades av Andreas Josefsson 2003. Då nöjeslivet i Mariestad var milt sagt tragiskt med pinsamma uppträdanden som avlöste varandra på Stadshotellet och Folkparken i Mariestad. Andreas gjorde slag i saken och inledde ett samarbete med krögaren Björn Lindh som drev krogen Björnes Magasin. Eldkvarn bokades in för spelning i januari 2003, det stora testet om iden var hållbar. Jisses vilken succe det blev, utsålt flera veckor innan och samtliga var nöjda med det nya samarbetet. Senare i maj samms år kom Pugh på besök. Lördagen blev utsåld omgående så en extra spelning sattes in på fredagen. Det var efter Pughs spelning som namnet Klubb Kaliber kom till. En förening bildades och hösten 2003 började att bokas in. Sedan dess har Klubb Kaliber vuxit sig större och större för varje år.

Dessvärre så har Klubb Kaliber inget samarbete med Björnes i Mariestad sedan 2007 då en ny ägare tog över rodret och bokstavligen kickade ut Klubb Kaliber från lokalen, då Björnes inte ville ha vår publik på sitt "nya" ställe (?!)... Men inget stoppar oss så lätt.

Den 10 mars 2006 arrangerade vi vår första spelning i Skövde, då Thåström kom på besök. Hösten 2006 kom Europe, Backyard Babies samt Anna Ternheim och gjorde succe spelningar med näst intill utsålda lokaler. Succen var ett faktum och framgångs sagan Klubb Kaliber gick vidare.

2007 valde vi att väcka upp en avsomnad Folkpark i Mariestad, inte de bästa lokalerna men lokalpatrioter som Klubb Kaliber är så bokades det ändå in spelningar som In Flames, Magnus Uggla med fler. Under 2007 gjordes det ännu fler kanonspelningar i Skövde som Takida, Lars Winnerbäck och Moneybrother för att nämna några.

2008 gjorde vi den största konserten, nämligen Kent i ett utsålt Billingehov i Skövde. Sommaren 08 arrangerades Lars Winnerbaäck samt Klubb Kaliber Fyller Fem, som var en tredagars lång fest.

Nu är året 2009 och hösten inleds den 29:e augusti med skönsjungande M.A Numminen och vi närmar oss år sju med storm steg, större och mer taggade än någonsin! 

Klubb Kaliber arrangerar konserter mestadels i Mariestad och Skövde. Men även i Vara, Falköping med mer har testas och kommer testas igen. Vi är ett rastlöst folk som hela tiden letar nya utmaningar, så håll ögonen och öronen öppna!

Klubb Kalibers drivs sedan 2006 av eventbolaget Cramada Artist Agency Scandinavia.

Klubb Kaliber vill såklart tacka publiken som gjort det möjligt för oss att fortsätta, utan vår fantastiska publik hade vi inte kommit så här långt. 

Tack ska ni ha publiken, volentärer, artister

Andreas Josefsson 

Vi passar även på att tacka alla som arbetet med oss under åren, ni gör ett fantastiskt jobb, utan er hade Klubb Kaliber förmodligen inte varit så här långlivat. 

Ett extra varmt tack går till Klubb Kalibers "partners-in-crime"; 

Affe Johansson, Daniel Knutsson, Daniel Gustavsson, Per Larsson, Emmylie Nordh, Kim Kindh, Sara & Petra Stenlund, Thobias Bengtsson, Ponten-brothers, Josefine Nordh, Caroline Heimerback,Mats Pethrus, Rickard Andersson, Ronnie Hasslequist, Louise Granath, Fredrik Ekström, Pelle Nilsson, Magnus Nilsson och framförallt Team Mariestad (utan er hjälp vet jag inte vad vi skulle göra ibland...)... Tack!